PILS

IMPRESSIÓ GENERAL

Una lager alemanya pàl·lida, seca i amarga amb una destacada aroma de llúpol. Fresc, net i refrescant, mostrant un color daurat brillant amb excel·lent retenció d’escuma.

 APARENÇA

Groc palla a intens, brillant a molt clar, amb una escuma blanca cremosa i duradora.

 AROMA

Llúpol floral, especiat o herbaci de moderat a moderadament alt. Caràcter a malt de baix a mig granulat, dolç o pastós, sovint amb una qualitat lleugera de mel i galeta torrada. Net perfil de fermentació. Els llúpols han d’estar al capdavant, però no dominar totalment el malt a l’equilibri.

 SABOR

El sabor inicial a malt se supera ràpidament amb el sabor de llúpol i l’amargor, cosa que porta a un final sec i cruixent. Sabors a malt i llúpol similars a l’aroma (mateixos descriptors i intensitats). Amargor mitjà a alt, persistent al retrogust juntament amb un toc de malt i llúpol. Net perfil de fermentació. L’aigua mineral pot accentuar i allargar l’acabat sec. El llúpol i el malt es poden esvair amb l’edat, però la cervesa sempre ha de tenir un equilibri amarg.

 SENSACIÓ A LA BOCA

Cos mitjà-lleuger. Carbonatació mitjana a alta. No s’ha de sentir pesat. No és aspra, però pot tenir una nitidesa mineral, pedernal, en alguns exemples.

 COMENTARIS

Els exemples moderns de Pils tendeixen a tenir un color més pàl·lid, un acabat més sec i nítid, i més amargs movent-se del sud al nord d’Alemanya, sovint reflectint l’augment de sulfats a l’aigua. Les Pils que es troben a Bavaria tendeixen a ser una mica més suaus en amargor amb més gust de malt i caràcter de llúpol tardà, però encara amb prou llúpol i un final cruixent per diferenciar-se de Munic Helles. L’ús del terme ‘Pils’ és més comú a Alemanya que ‘Pilsner’ per diferenciar-lo de l’estil txec i (alguns diuen) per mostrar respecte.

 HISTÒRIA

Adaptada de la Pilsner txeca per adaptar-se a les condicions d’elaboració de cervesa a Alemanya, en particular l’aigua amb més contingut de minerals i les varietats de llúpol nacionals. Elaborada per primera vegada a Alemanya a principis de la dècada de 1870. Es va fer més popular després de la Segona Guerra Mundial quan les escoles cerveseres alemanyes van emfatitzar les tècniques modernes. Juntament amb la seva cosina txeca Pilsner, és l’avantpassat dels estils de cervesa més produïts actualment.

INGREDIENTS CARACTERÍSTICS

Malta Pilsner continental. Llúpols tradicionals alemanys. Llevat lager alemanya neta.

 COMPARACIÓ D’ESTILS

Més lleugera en cos i color, més seca, més fresca, més completament atenuada, amb una amargor més persistent i amb més carbonatació que una Czech Premium Pale Lager. Més caràcter a llúpol, gust de malt i amargor que International Pale Lager. Més caràcter a llúpol i amargor amb un final més sec i cruixent que un Munic Helles; l’Helles té més intensitat a malt, però del mateix caràcter que la Pils alemanya.

 ESTADÍSTIQUES VITALS

IBU

22 -40

SRM

2-4

OG

1.044 – 1.050

FG

1.008 – 1.013

ABV

4,4% – 5,2%

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *