KÖLSCH

IMPRESSIÓ GENERAL

Una cervesa pàl·lida, subtil, brillantment clara, amb un delicat equilibri de malt, fruita i caràcter a llúpol, amargor moderat i un final ben atenuat però suau. La frescor marca una gran diferència amb aquesta cervesa, ja que el caràcter delicat es pot esvair ràpidament amb el temps.

 APARENÇA

Groc mitjà a daurat clar. Claredat brillant. Té un delicat cap blanc que pot no persistir.

 AROMA

Aroma de malt a gra-dolç de baix a molt baix. Un subtil aroma de fruites (poma, pera o, de vegades, cirera) és opcional, però benvingut. Sota aroma de llúpol floral, especiat o herbaci opcional. La intensitat dels aromàtics és força subtil però generalment equilibrada, neta, fresca i agradable.

 SABOR

Un delicat equilibri de sabor entre malt, fruitositat, amargor i llúpol, amb un final net i ben atenuat. La maltositat granulada de mitjana a mitjana-baixa pot tenir notes molt lleugeres a pa o mel. La fruitositat pot tenir una dolçor gairebé imperceptible. Amargor mitjà-baix a mig. Sabor a llúpol floral, especiat o herbal de baix a moderadament alt; la majoria són de mig-baix a mig. Podeu tenir una impressió dolça de malt neutra a granulat al principi. Paladar suau i rodó. L’acabat és suau, sec i lleugerament cruixent, no esmolat ni mordaç. Sense dolçor residual perceptible. Tot i que l’equilibri entre els components del sabor pot variar, cap és fort.

 SENSACIÓ EN BOCA

Cos mitjà-lleuger a mitjà; la majoria són de llum mitjana. Carbonatació mitjana a mitjana-alta. Suau i suau, però ben atenuat i no pesat. No duro.

 COMENTARIS

Cervesa lager tradicional d’alta fermentació de Colònia, Alemanya (Köln). Les cerveseries de Köln es diferencien per l’equilibri, per la qual cosa permet una varietat de variacions dins de l’estil en jutjar. Les versions més seques poden semblar més llupolades o més amargues del que podrien suggerir els nivells d’IBU. El delicat perfil de sabor no envelleix bé, així que estigueu atents als defectes d’oxidació. Se serveix a Köln en un got alt i estret de 20 cl anomenat Stange.

HISTÒRIA

Köln té una tradició cervesera d’alta fermentació des de l’Edat Mitjana, però la cervesa ara coneguda com a Kölsch es va desenvolupar a finals del segle XIX com una alternativa a les pale lagers. De fet, la fermentació inferior estava prohibida a Colònia. Kölsch és una denominació protegida per la Kölsch Konvention (1986) i està restringida a les cerveseries de Colònia i els seus voltants. La Konvention simplement defineix la cervesa com una “Vollbier lleugera, altament atenuada, accentuada pel llúpol, clara i d’alta fermentació”.

 INGREDIENTS CARACTERÍSTICS

Llúpols tradicionals alemanys. Malta Pils alemanya, Pale o Vienna. Llevat Ale Alemanya atenuada i neta. Petit ús ocasional de malt de blat. La pràctica comercial actual és fermentar al voltant de 

15 °C, en condicions de fred gairebé congelades fins a un mes i servir fresc.

 COMPARACIÓ D’ESTILS

Pot confondre’s amb una Cream Ale o una Pils alemanya una mica subtil.

 ESTADÍSTIQUES VITALS

IBU

18 -30

SRM

3.5 – 5

OG

1.044 – 1.050

FG

1.007 – 1.011

ABV

4,4% – 5,2%

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *