IMPERIAL STOUT AMB CACAO I COCO

Tradicionalment, un estil anglès, però actualment és molt més popular i àmpliament disponible als Estats Units i internacionalment, on és una cervesa artesanal preferida, no una curiositat històrica.

 IMPRESSIÓ GENERAL

Una cervesa negra de sabor intens, molt fort i fosca amb una àmplia gamma d’interpretacions. Malta torrada cremada amb una profunditat de sabors a fruits secs o foscos, i un final càlid i agredolç. Tot i els sabors intensos, els components s’han de fusionar per crear una cervesa complexa i harmoniosa, no un desastre, de vegades només s’aconsegueix amb l’edat.

 APARENÇA

El color varia de marró vermellós molt fosc a negre atzabeja. Opac. Cap de bronzejat profund a marró fosc. Generalment té un cap ben format, encara que la retenció del cap pot ser de baixa a moderada. L’alt contingut d’alcohol i la viscositat es poden veure com a cames.

 AROMA

Ric, profund, complex i, sovint, força intens, amb una agradable barreja de torrat, fruita, llúpol i alcohol. El torrat lleuger a moderadament fort pot tenir una qualitat de cafè, xocolata agredolça o amarg, cacau, regalèssia negra, quitrà o gra lleugerament cremat, de vegades amb una lleugera dolçor de caramel o maltositat torrada. Els èsters baixos a moderadament forts sovint es perceben com a fruites fosques o seques com prunes, prunes, panses, figues, groselles negres o panses. Llúpols molt baixos a força agressius, sovint de caràcter anglès o americà. Sabor a alcohol opcional, però no ha de ser fort, calent o solvent. L’equilibri entre aquests quatre components principals pot variar molt; no cal que tothom es noti, però els presents han de tenir una interacció fluida. L’edat pot afegir una altra dimensió, inclosa una impressió vinosa o de porto, però no acidesa. L’edat pot disminuir la intensitat de l’aroma.

 SABOR

Com l’aroma, una barreja complexa de torrat, fruita, llúpol i alcohol (s’apliquen les mateixes descripcions). Els sabors poden ser força intensos, sovint més grans que a l’aroma, però encara s’aplica el mateix advertiment sobre l’equilibri que varia molt. Amargor mitjà a agressivament alt. El sabor a malt equilibra i recolza els altres sabors i pot tenir qualitats de pa, torrades o caramel. El paladar i el final poden ser força secs a moderadament dolços, una impressió que sovint canvia amb l’edat. No deu per ensucrat o embafador. Retrogust a torrefacte, amargor i calidesa. S’apliquen els mateixos efectes d’edat que a l’aroma.

 SENSACIÓ A LA BOCA

Complet a molt complet i masticable, amb una textura vellutada i deliciosa. El cos i la textura poden disminuir amb ledat. La calor suau i suau ha de ser present i perceptible, però com a caràcter de fons. Carbonatació baixa a moderada.

 COMENTARIS

De vegades coneguda com a Russian Imperial Stout o RIS. Hi ha diverses interpretacions amb versions americanes que tenen més amargor i un caràcter més torrat i llúpol tardà, mentre que les varietats angleses sovint reflecteixen un caràcter de malt especial més complex amb un perfil d’èster més avançat. No totes les Imperial Stout tenen un caràcter clarament ‘anglès’ o ‘americà’; qualsevol cosa intermèdia també està permesa, i per això és contraproduent definir subtipus estrictes. Els jutges han de ser conscients de l’àmplia gamma de l’estil i no tractar de jutjar tots els exemples com a clons d’una cervesa comercial específica.

 HISTÒRIA

Un estil amb una herència llarga, encara que no necessàriament continua. Els seus orígens es remunten a les potents porter angleses elaborades per a l’exportació al segle XVIII, i es diu que van ser populars entre la cort imperial russa. Després que les guerres napoleòniques interrompessin el comerç, aquestes cerveses es van vendre cada vegada més a Anglaterra. L’estil eventualment gairebé es va extingir, fins que va ser adoptat popularment a l’era moderna de la cervesa artesanal a Anglaterra com una exportació de reactivació i als Estats Units com una adaptació en estendre l’estil amb característiques nord-america.

 INGREDIENTS CARACTERÍSTICS

Malt pàl·lid amb importants malts torrats o gra. Adjunts en flocs comuns. El llevat i el llúpol de cervesa americana o anglesa són típics. Envelleix molt bé. Cada vegada més utilitzada com a cervesa base per a molts estils especials.

 COMPARACIÓ D’ESTILS

Més fosc i torrat que els Barleywines, però amb alcohol semblant. Més complexa, amb una gamma més àmplia de possibles sabors, que les stout de menys gravetat.

 ESTADÍSTIQUES VITALS 

IBU

50- 90

SRM

30 – 40

OG

1.075 – 1.115

FG

1.018 – 1.030

ABV

8% – 12%

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *