GRAPE ALE A BARRICA

Originalment, un estil italià local que posteriorment va inspirar els cervesers de les regions vitivinícoles de tot el món a produir versions que mostressin varietats locals. Veure X3 Italian Grape Ale per a la versió local.

  IMPRESSIÓ
Combina el perfil d’un vi escumós i una cervesa base relativament neutra, cosa que permet que les qualitats aromàtiques del raïm es barregin agradablement amb les aromes del llúpol i el llevat. Pot estar en un rang de refrescant a complex.

  APARENÇA

El color pot variar de daurat pàl·lid a robí, però els que usen raïms vermells tendeixen cap al bordeus. Aquests colors més foscos també poden provenir de l’ús de productes de raïm cuits o concentrats, mai de grans foscos especials. Escuma blanca a vermellosa amb una retenció generalment mitjana-baixa. La claredat és generalment bona. Mai borrós.

  AROMA
Les característiques aromàtiques del raïm varietal són notables, però no han de dominar. El caràcter del raïm s’ha de fusionar bé amb el caràcter subjacent del malt base. Si bé l’aroma a llúpol sol ser restringit, pot oscil·lar entremig-baix i completament absent. La fermentació sol ser força neta, però pot tenir delicades espècies i èsters afruitats. El plàtan, el xiclet i similars es consideren defectes.

  SABOR
Com amb l’aroma, el caràcter del raïm pot variar d’intensitat subtil a mitjana-alta, i ser més prominent. Aromes fruiters (d’os, tropicals, móres, etc.) segons correspongui a la varietat de raïm. Els raïms vermells més foscos poden aportar sabors més rústics (p. ex., terrós, tabac, cuir). El caràcter de la malta és solidari, no robust i en general de les varietats pàl·lides i lleugerament enfornades. Es permeten nivells molt baixos de malts de vidre pàl·lid, però el caràcter torrat o de xocolata forta sempre és inapropiat. L’amargor és generalment baix i els sabors a llúpol poden ser baixos o inexistents. Les notes agres suaus, a causa de la varietat i la quantitat de raïm utilitzat, són comuns i poden ajudar a millorar la digestibilitat, però no s’han d’acostar al llindar «agre». El roure complementari és opcional, però no hauria de ser present un caràcter funky de Brett. Fermentació neta.

SENSACIÓ A LA BOCA

Carbonatació mitjana-alta a alta millora la percepció de l’aroma. El cos és generalment de baix a mig i certa acidesa pot contribuir a una major percepció de sequedat. El final és extremadament sec i cruixent. Els exemples forts poden mostrar una mica d’escalfament.

 COMENTARIS

Les fortaleses poden ser tan baixes com 4.5% o tan altes com 12.5%, però més comunament al rang indicat. La percepció del color varia àmpliament segons el tint de la fruita afegida.

 HISTÒRIA

Elaborada inicialment a Birifici Montegioco i Birifici Barley el 2006-2007. Es va fer més popular després de ser publicada a les Pautes de 2015 com Italian Grape Ale (IGA), i va inspirar moltes variacions locals en altres països.

 INGREDIENTS CARACTERÍSTICS

Pils o malt de base pàl·lida, limitat malt pàl·lid de vidre o de blat. El most de raïm (varietats vermelles o blanques, típicament most fresc) sol ser del 15 al 20% del total de la molinera, però pot superar el 40%. El most es fermenta amb la cervesa, no una barreja de vi i cervesa. Els llevats afruitats i especiats són els més comuns, però es poden fer servir varietats neutres. Els llúpols s’han de seleccionar per complementar el perfil general. Aquesta cervesa no és dry-hopping. El roure està permès, però no és obligatori, i no ha de ser aclaparador ni estar en nivells més forts que els que es troben al vi.

 COMPARACIÓ D’ETILS

Base similar a diversos estils belgues, com Blonde belga, Saison i Single belga, però amb raïm. Els exemples de més força són similars a la Belga Tripel o la Golden Strong Ale, però amb raïm. No funky com Fruit Lambic.

 INSTRUCCIONS D’ENTRADA

El participant haurà d’especificar el tipus de raïm utilitzat. El participant pot proporcionar informació addicional sobre l’estil base o els ingredients característics.

 ESTADÍSTIQUES VITALS

IBU

10 – 30

SRM

4  -8

OG

1.059 – 1.075

FG

1.004 – 1.013

ABV

6% – 8,5%

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *